24 Ιαν 2007

Λευκό χρώμιο

ΒΗΜΑ ΠΡΩΤΟ:
Πληκτρολογήστε κείμενο μεγάλου μεγέθους (η τεχνική αυτή προορίζεται για κείμενο μεγάλου μεγέθους.

ΒΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ:
Όταν είναι έτοιμο το κείμενο σας, επιλέξτε Drop Shadow από το αναδυόμενο μενού Layer Styles στο κάτω μέρος της παλέτας Layers. Ορίστε το Distance σε 9, το Size σε 13 και κάντε κλικ στο ΟΚ για να εφαρμόσετε μια σκιά στο μαύρο κείμενο σας. Πατήστε "d" και κατόπιν "x" για να κάνετε το χρώμα του πρώτου πλάνου άσπρο και κατόπιν πατήστε Option-Delete (PC: Alt-Backspace) για να γεμίσετε το κείμενο σας με άσπρο χρώμα, αφήνοντας ορατή μόνο τη σκιά.



ΒΗΜΑ ΤΡΙΤΟ:
Αυτή τη φορά, από το αναδυόμενο μενού Layer Style επιλέξτε Inner Shadow. Όταν εμφανιστεί το πλαίσιο διαλόγου, αυξήστε το Size σε 13 για να εφαρμόσετε μια σκιά στο εσωτερικό του κειμένου σας. Μην κάνετε ακόμα κλικ στο ΟΚ.

ΒΗΜΑ ΤΕΤΑΡΤΟ:
Από τη λίστα Styles στην αριστερή πλευρά του πλαισίου διαλόγου Layer Styles, κάντε κλικ πάνω στη λέξη Satin για να εμφανιστούν οι επιλογές της.
Χαμηλώστε το Distance σε 4 και το Size σε 5 και κατόπιν κάντε κλικ στο κάτω βέλος δίπλα από το πεδίο Contour για να εμφανιστεί το παράθυρο Contour Picker.
Επιλέξτε την καμπύλη (από τη συλλογή των προεπιλεγμένων) που μοιάζει με δύο απότομους λόφους. Κατόπιν, ενεργοποιήστε το πλαίσιο ελέγχου Anti-aliasing και απενεργοποιήστε το πλαίσιο ελέγχου Invert.
Τώρα, μπορείτε να κάνετε κλικ στο ΟΚ και τα δύο εφέ θα εφαρμοστούν ταυτόχρονα στο κείμενο σας.




ΒΗΜΑ ΠΕΜΠΤΟ:
Η εφαρμογή των δύο προηγούμενων εφέ δίνει από μόνη της ένα καλό αποτέλεσμα μεταλλικής επιφάνειας και μπορείτε να σταματήσετε εδώ και να χρησιμοποιήσετε το κείμενο όπως φαίνεται στην εικόνα. Ωστόσο, μπορούμε να προχωρήσουμε την τεχνική ένα ακόμα βήμα προσθέτοντας χρώμα.
Και πάλι, αυτό το βήμα είναι προαιρετικό.
Θα αρχίσουμε επιλέγοντας ένα Hue/Saturation Adjustment Layer από το αναδυόμενο μενού Adjustment Layer στο κάτω μέρος της παλέτας Layers.

ΒΗΜΑ ΕΚΤΟ:
Όταν εμφανιστεί το πλαίσιο διαλόγου Hue/Saturation, κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου Colorize, αυξήστε το Hue σε 232, μειώστε το Saturation σε 22 και κατόπιν κάντε κλικ στο ΟΚ για να εφαρμόσετε μια μπλε απόχρωση στο μεταλλικό εφέ. Θα δείτε επίσης ότι προστέθηκε ένα Adjustment Layer στην παλέτα Layers (αν θέλετε αργότερα να επεξεργαστείτε το χρώμα, μπορείτε να κάνετε διπλό κλικ στο Adjustment Layer και θα εμφανιστεί το πλαίσιο διαλόγου Hue/Saturation με τις ρυθμίσεις που έχετε κάνει).




ΒΗΜΑ ΕΒΔΟΜΟ:
Επιλέξτε ένα Curves Adjustment Layer από το αναδυόμενο μενού στο κάτω μέρος της παλέτας Layers. Όταν εμφανιστεί το πλαίσιο διαλόγου Curves, δημιουργήστε την καμπύλη που φαίνεται στην εικόνα




Κάντε κλικ στο ΟΚ.

Το αποτέλεσμα θα είναι περίπου αυτό