19 Ιαν 2007

Καμπή που αποκόβεται

ΒΗΜΑ ΠΡΩΤΟ
Ανοίξτε την εικόνα, ξεκλειδώστε την κάνοντας διπλό κλικ στο layer στην παλέτα των layers, έπειτα κάντε duplicate στο layer (δεξί κλικ > Duplicate Layer).
Βάλτε το Mode του Duplicated Layer στο Soft Light για να γίνουν πιο ωραία τα χρώματα.



ΒΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ
Έπειτα κάντε μία επιλογή όπως στην παρακάτω εικόνα με το εργαλείο ορθογώνιας επιλογής (Rectangular Marquee Tool)



Πατήστε Ctrl+alt+N για να δημιουργήσετε καινούργιο layer, εμφανίζεται ένα παράθυρο διαλόγου, ονομάστε το layer Shine (λάμψη) και γεμίστε το με λευκό δεξι κλικ στην επιλογή > Fill > διαλέξτε άσπρο.
Μπορείτε να το κάνετε και με άλλο τρόπο, βάζοντας ως foreground color (χρώμα προσκηνίου) το λευκό (πατήστε D για να επαναφέρετε τις αρχικές ρυθμίσεις στα χρώματα, X για να αλλάξετε μεταξύ τους τα χρώματα, έπειτα πιέστε alt+backspace κι έχετε ένα λευκό layer.)

ΒΗΜΑ ΤΡΙΤΟ
Τώρα είναι η ώρα που θα κάνουμε την καμπύλη με το εργαλείο Pen Tool.
Επιλέξτε το pen tool.
Κάντε κλικ μία φορά στα αριστερά του Shine Layer.
Μετά πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο του ποντικιού πριν τη μέση και τραβήξτε το κάτω δεξιά, όχι μέχρι το τέλος της εικόνας αλλά μέχρι έξω από το λευκό shine layer.
Αν δεν ξέρετε πως να το κάνετε κοιτάξτε την παρακάτω εικόνα.




ΒΗΜΑ ΤΕΤΑΡΤΟ
Τώρα για την δεύτερη καμπύλη κάντε μια φορά κλικ στα δεξιά ώστε να έχετε μία ωραία χυτή καμπύλη, μπορείτε πάντα να πηγαίνετε ένα βήμα πίσω πατώντας Ctr+alt+Z.
Θα πρέπει να έχετε κάτι
σαν την παρακάτω εικόνα



ΒΗΜΑ ΠΕΜΠΤΟ
Δεν έχετε τελειώσει ακόμα με το pen tool, επειδή πρέπει να κρύψουμε το λευκό μέρος που βρίσκεται κάτω από την ωραία καμπύλη που βλέπουμε τώρα.
Απλά κάντε κλικ στο δεξιά κάτω γωνία της εικόνας και έπειτα στην αριστερή κάτω γωνία.
Μπορείτε πάντα να αλλάζετε το μέγεθος του παραθύρου σας και να κάνετε κλικ έξω από την εικόνα για να σιγουρευτείτε ότι έχετε επιλέξει όλο το λευκό μέρος στα πλαϊνά.

ΒΗΜΑ ΕΚΤΟ
Κρατήστε πατημένο το Ctrl και κάντε κλικ στο "Shape 1" στη παλέτα των layers, αυτό θα κάνει την επιλογή του pen tool σχήματος που μόλις φτιάξαμε.
Τώρα μπορείτε να κρύψετε το "Shape 1" κάνοντας κλικ στο ματάκι.
Επιλέξτε το Shine layer, απλά με ένα αριστερό κλικ και όχι την επιλογή του σχήματος του layer, αυτό επειδή χρειαζόμαστε την επιλογή του "shape 1".
Τώρα πατήστε delete, θα πρέπει να έχετε κάτι τέτοιο




ΒΗΜΑ ΕΒΔΟΜΟ
Τώρα θα αλλάξουμε τις Blending επιλογές, δεξί κλικ στο "shine" Layer > Blending Options, θα εμφανιστεί το μενού, προσθέστε τις blending επιλογές όπως φαίνονται παρακάτω.






Βάλτε το Mode σε Soft Light, και το Opacity στο 86%.

Το αποτέλεσμα θα είναι περίπου αυτό