21 Ιαν 2007

Κεφάλι μεταλλικού καρφιού

ΒΗΜΑ ΠΡΩΤΟ:
Ανοίξτε την εικόνα σας (ή το αντικείμενο στο οποίο θέλετε να προσθέσετε μεταλλικά καρφιά).



Επιλέξτε το εργαλείο Elliptical Marquee και σχεδιάστε μια μικρή κυκλική επιλογή στο μέγεθος που θέλετε να έχουν τα καρφιά σας.

ΒΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ:
Πατήστε Command + (PC: Ctrl +•) μερικές φορές για να μεγεθύνετε την προβολή της περιοχής όπου κάνατε την επιλογή.



Πατήστε "g" για να επιλέξετε το εργαλείο Gradient. Κάντε κλικ στο Gradient Picker (το κάτω βέλος στη γραμμή επιλογών), επιλέξτε τη διαβάθμιση Black to White (είναι η τρίτη της επάνω σειράς) και κατόπιν σύρετε το εργαλείο Gradient από το επάνω μέρος της επιλογής στο κάτω.

ΒΗΜΑ ΤΡΙΤΟ:
Επιλέξτε Bevel and Emboss από το αναδυόμενο μενού Layer Styles στο κάτω μέρος της παλέτας Layers. Στο πεδίο Technique επιλέξτε Chisel Hard. Αυξήστε το Depth σε 200% και το Size σε 10. Αυξήστε το Highlight Opacity σε 100% και χαμηλώστε το Shadow Opacity σε 50%. Ενεργοποιήστε το πλαίσιο Anti-aliasing και από το παράθυρο Gloss Contour Picker (εμφανίζεται κάνοντας κλικ στο κάτω βέλος δίπλα από τη μικρογραφία Contour) επιλέξτε Ring.

ΒΗΜΑ ΤΕΤΑΡΤΟ:
Πατήστε και κρατήστε πατημένα τα πλήκτρα Option και Command (PC: Alt-Control) και σύρετε ένα αντίγραφο του καρφιού.

ΒΗΜΑ ΠΕΜΠΤΟ:
Συνεχίστε να σέρνετε καρφιά μέχρι να έχετε όσα θέλετε. Αποεπιλέξτε πατώντας Command-D (PC: Ctrl-D).

ΒΗΜΑ ΕΚΤΟ:
Αυτό το τελευταίο βήμα είναι προαιρετικό, αλλά μια που προσθέτει σκιά δεν είναι μάλλον αναγκαίο; Απλά επιλέξτε Drop Shadow από το αναδυόμενο μενού Layer Style στο κάτω μέρος της παλέτας Layers. Όταν εμφανιστεί το πλαίσιο διαλόγου, χαμηλώστε την τιμή του πεδίου Distance σε 1 και κάντε κλικ στο ΟΚ για να ολοκληρώσετε το εφέ.

Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι περίπου αυτό