22 Ιαν 2007

Συγχώνευση φωτογραφίας με σκίτσο των αντικειμένων της

Στο παράδειγμα της σελίδας αυτής, σας ζητώ να σύρετε μια διαβάθμιση επάνω σε μια μάσκα στρώματος γα να αποκαλυφθεί η φωτογραφία στο κάτω στρώμα. Το καλό με την τεχνική αυτή είναι ότι αν δεν σας ικανοποιήσει το αποτέλεσμα με την πρώτη, μπορείτε να συνεχίσετε να σέρνετε μέχρι να είναι καλό. Κάθε φορά που σέρνετε ξανά, δημιουργείται μια εντελώς νέα μάσκα. Επίσης, δοκιμάστε να ζωγραφίσετε επάνω στη μάσκα (είναι σα να ζωγραφίζετε στο στρώμα, αλλά στην πραγματικότητα ζωγραφίζετε τη μάσκα, μη φοβάστε λοιπόν) χρησιμοποιώντας μαύρο χρώμα για να αποκαλυφθεί το στρώμα από κάτω ή άσπρο γα να καλυφθεί ξανά.

ΒΗΜΑ ΠΡΩΤΟ:
Ανοίξτε την εικόνα που θέλετε να συγχωνεύσετε με την εικόνα ενός σκίτσου των αντικειμένων της.



ΒΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ:
Πατήστε Command-J (PC: Ctrl-J) για να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο του στρώματος Background. Ενώ είστε στο στρώμα αυτό, μεταβείτε στο μενού Filter, επιλέξτε Stylize και κατόπιν Find Edges.

ΒΗΜΑ ΤΡΙΤΟ:
Πατήστε Shift-Corn man d- U (PC: Shift-Control-U) για να αφαιρέσετε το χρώμα από την εικόνα (η εκτέλεση του φίλτρου Find Edges εισάγει έντονα έγχρωμες περιοχές κοντά στις ακμές, οπότε η αφαίρεση του χρώματος είναι αναγκαία).

ΒΗΜΑ ΤΕΤΑΡΤΟ:
Τώρα που το χρώμα έχει αφαιρεθεί, θα πρέπει να αφαιρέσουμε το "θόρυβο" και τις περιττές λεπτομέρειες που δημιουργήθηκαν από το φίλτρο Find Edges. Πατήστε Command-L (PC: Ctrl-L) για να εμφανιστεί το πλαίσιο διαλόγου Levels. Σύρετε τον επάνω δεξιά δείκτη Input Levels προς τα δεξιά για να εξαφανίσετε τις περιττές λεπτομέρειες, αφήνοντας μόνο τις βασικές γραμμές στο σκίτσο σας.




ΒΗΜΑ ΠΕΜΠΤΟ:
Στη συνέχεια, στην παλέτα Layers, κάντε κλικ στο εικονίδιο Layer Mask. Βεβαιωθείτε ότι το χρώμα του πρώτου πλάνου είναι μαύρο. Πατήστε "g" για να επιλέξετε το εργαλείο Gradient. Πατήστε Return (PC: Enter) για να εμφανιστεί το παράθυρο Gradient Picker και βεβαιωθείτε ότι είναι επιλεγμένη η πρώτη διαβάθμιση (Foreground to Background). Σύρετε το εργαλείο Gradient από το κέντρο της εικόνας προς τα κάτω.

ΒΗΜΑ ΕΚΤΟ:
Καθώς σέρνετε προς τα κάτω, το επάνω μέρος της εικόνας θα γίνει διάφανο, αποκαλύπτοντας την αρχική φωτογραφία που βρίσκεται στο κάτω στρώμα η οποία θα συγχωνευτεί ομαλά με την εικόνα του σκίτσου. Αν θέλετε να προσθέσετε λίγο χρώμα στις γραμμές του σκίτσου, αλλάξτε το Blend Mode σε Lighten ή Vivid Light, ενώ αν θέλετε πολύ χρώμα επιλέξτε Overlay.