19 Ιαν 2007

Διάφανο κείμενο

Αυτή είναι μια τεχνική που θα μπορούσατε να εκτελέσετε και σε παλαιότερες εκδόσεις του Photoshop, αλλά η εντολή Fill που χρησιμοποιείται εδώ ήταν κρυμμένη στο πλαίσιο διαλόγου Layer Style μέσα στην καρτέλα Blending Options και λίγοι κατάφεραν να την εντοπίσουν. Από το Photoshop 7 η Adobe την έχει τοποθετήσει στην παλέτα Layers, πράγμα που κάνει εύκολη την πρόσβαση σ' αυτήν.

ΒΗΜΑ ΠΡΩΤΟ
Ανοίξτε ένα νέο έγγραφο σε κατάσταση RGB. Πατήστε το γράμμα "d" για να κάνετε μαύρο το χρώμα του πρώτου πλάνου. Πατήστε "t" για να επιλέξετε το εργαλείο Type και πληκτρολογήστε το κείμενο σας.

ΒΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ
Επιλέξτε Outer Glow από το αναδυόμενο μενού Layer Style στο κάτω μέρος της παλέτας Layers (είναι το πρώτο εικονίδιο από τα αριστερά). Όταν εμφανιστεί το πλαίσιο διαλόγου, αλλάξτε το Blend Mode από Screen σε Normal. Κάντε κλικ στο τετράγωνο μπεζ κουτάκι και επιλέξτε Black ως το χρώμα για τη λάμψη. Αυξήστε το Size σε 10 και κάντε κλικ στο ΟΚ να εφαρμόσετε μια μαύρη ανταύγεια στο κείμενο σας.

ΒΗΜΑ ΤΡΙΤΟ
Στην παλέτα Layers, χαμηλώστε το Fill σε 0%. Αυτό κάνει διάφανο το μαύρο κείμενο, αλλά αφήνει την αδιαφάνεια του στυλ στρώματος Outer Glow στο 100% (όπως φαίνεται στην εικόνα), ολοκληρώνοντας το εφέ.