25 Ιαν 2007

Χρωματισμός ασπρόμαυρων εικόνων

Αυτή είναι μια τεχνική για να προσθέσετε χρώμα σε ασπρόμαυρες εικόνες (με αποχρώσεις του γκρι) και μάλιστα το χρώμα να φαίνεται φυσικό. Η συγκεκριμένη τεχνική χρησιμοποιεί την εντολή Hue/Saturation του Photoshop για να προσθέσει χρώμα σε επιλεγμένες περιοχές.

ΒΗΜΑ ΠΡΩΤΟ:
Ανοίξτε μια ασπρόμαυρη εικόνα που θέλετε να χρωματίσετε. Θα πρέπει να έχετε επιλέξει ένα χρωματικό μοντέλο προκειμένου να χρωματίσετε μια ασπρόμαυρη εικόνα, οπότε μεταβείτε στο μενού της εικόνας, επιλέξτε Mode και κατόπιν RGB για να επιλέξετε το χρωματικό μοντέλο.



ΒΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ:
Χρησιμοποιώντας ένα από τα εργαλεία επιλογής του Photoshop, επιλέξτε την πρώτη περιοχή που θέλετε να χρωματίσετε (στο παράδειγμα μας χρησιμοποίησα το εργαλείο Lasso για να επιλέξω το μέρος από το παπούτσι).

ΒΗΜΑ ΤΡΙΤΟ:
Μεταβείτε στο μενού Image, επιλέξτε Adjustment και κατόπιν Hue/Saturation, ή πατήστε Command-U (PC: Ctrl-U). Όταν εμφανιστεί το πλαίσιο διαλόγου, ενεργοποιήστε το πλαίσιο Colorize. Τώρα μπορείτε να μετακινήσετε το δείκτη Hue για να επιλέξετε το χρώμα που θέλετε. Αν το χρώμα φαίνεται πολύ έντονο, χαμηλώστε το δείκτη Saturation.

ΒΗΜΑ ΤΕΤΑΡΤΟ:
Συνεχίστε τη διαδικασία επιλογής περιοχών, ανοίγματος του παραθύρου Hue/Saturation, ενεργοποίησης του πλαισίου Colorize και μετακίνησης του δείκτη Hue για να προσθέσετε χρώμα σε όλη την εικόνα.