20 Ιαν 2007

Χρυσό κείμενο

ΒΗΜΑ ΠΡΩΤΟ:
Ανοίξτε ένα νέο έγγραφο οποιουδήποτε μεγέθους σε κατάσταση RGB. Κάντε κλικ στο εργαλείο Type και πληκτρολογήστε κείμενο. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Command (PC: πλήκτρο Ctrl) και κάντε κλικ μία φορά στο στρώμα Type στην παλέτα Layers για να δημιουργήσετε επιλογή γύρω από το κείμενο σας.

ΒΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ:
Μεταβείτε στο μενού Select και επιλέξτε Save Selection για να αποθηκεύσετε την επιλογή σας ως ένα κανάλι άλφα (Alpha Channel). Όταν εμφανιστεί το πλαίσιο διαλόγου, απλά κάντε κλικ στο ΟΚ. Πατήστε Command-D (PC: Ctrl-D) για να αποεπιλέξετε. Τώρα, διαγράψτε το στρώμα Type σέρνοντας το στο εικονίδιο των Απορριμμάτων στο κάτω μέρος της παλέτας Layers.

ΒΗΜΑ ΤΡΙΤΟ:
Πηγαίνετε στην παλέτα Channels (από το μενού Window, επιλέξτε Channels) και κάντε κλικ στο Alpha 1




Μεταβείτε στο μενού Filter, επιλέξτε Blur και κατόπιν Gaussian Blur. Πληκτρολογήστε 1 εικονοστοιχείο και κάντε κλικ στο ΟΚ για να εφαρμόσετε ένα ελαφρό θάμπωμα στο κανάλι αυτό. (Για εικόνες υψηλής ανάλυσης, δοκιμάστε ένα θάμπωμα τριών εικονοστοιχείων. Όσο μεγαλύτερο είναι το θάμπωμα, τόσο περισσότερο φαρδύ θα εμφανιστεί το ανάγλυφο αργότερα.)



ΒΗΜΑ ΤΕΤΑΡΤΟ:
Επιστρέψτε στην παλέτα Layers και κάντε κλικ μία φορά στο στρώμα Background για να το ενεργοποιήσετε. Μεταβείτε στο μενού Filter, επιλέξτε Render και κατόπιν Lighting Effects. Όταν εμφανιστεί το ομώνυμο πλαίσιο διαλόγου, θα πρέπει να κάνετε μια μικρή αλλαγή. Στο κάτω μέρος της παλέτας όπου επιλέγετε το Texture Channel, επιλέξτε Alpha 1 από το αναδυόμενο μενού και κατόπιν κάντε κλικ στο ΟΚ.




ΒΗΜΑ ΠΕΜΠΤΟ:
Μεταβείτε στο μενού Image επιλέξτε Adjustments και κατόπιν Curves. Δημιουργήστε μια καμπύλη που μοιάζει με αυτή της εικόνας




κάντε κλικ στο ΟΚ.

ΒΗΜΑ ΕΚΤΟ:
Μεταβείτε στο μενού Select και επιλέξτε Load Selection. Όταν εμφανιστεί το πλαίσιο διαλόγου, επιλέξτε Alpha 1 από το αναδυόμενο μενού Channel και κάντε κλικ στο ΟΚ. Η ενέργεια αυτή φορτώνει μια επιλογή γύρω από το κείμενο σας, αλλά θα παρατηρήσετε ότι είναι πολύ μικρή για να περικλείσει όλο το ανάγλυφο κείμενο. Μεταβείτε στο μενού Select, επιλέξτε Modify και κατόπιν Expand.

ΒΗΜΑ ΕΒΔΟΜΟ:
Όταν εμφανιστεί το πλαίσιο διαλόγου Expand, πληκτρολογήστε 3 και κάντε κλικ στο ΟΚ για να επεκτείνετε την επιλογή σας κατά 3 εικονοστοιχεία (αν 3 εικονοστοιχεία είναι πολλά ή λίγα, επιλέξτε Undo και δοκιμάστε έναν μικρότερο ή μεγαλύτερο αριθμό ο στόχος είναι να επιλέξετε μέχρι την ακμή του ανάγλυφου).




ΒΗΜΑ ΟΓΔΟΟ:
Πατήστε Shift-Command-J (PC: Shift-Control-J) για να τοποθετήσετε το επιλεγμένο κείμενο σε δικό του στρώμα. Στην παλέτα Layers, κάντε κλικ στο στρώμα Background για να γίνει το ενεργό στρώμα. Πατήστε Command-Α (PC: Ctrl+A) για να γίνει Επιλογή όλων και κατόπιν πατήστε Delete (PC: Backspace). Αποεπιλέξτε πατώντας Command-D (PC: Ctrl+D). Κάντε κλικ στο στρώμα του κειμένου σας, επιλέξτε Drop Shadow από το αναδυόμενο μενού Layer Styles στο κάτω μέρος της παλέτας Layers και κάντε κλικ στο ΟΚ.




ΒΗΜΑ ΕΝΑΤΟ:
Τέλος, επιλέξτε Color Overlay από το αναδυόμενο μενού Layer Styles στο κάτω μέρος της παλέτας Layers. Στο πλαίσιο διαλόγου, αλλάξτε το Blend Mode σε Overlay και κατόπιν κάντε κλικ στο έγχρωμο κουτάκι και επιλέξτε ένα χρυσό χρώμα (εγώ δημιούργησα ένα χρυσό χρώμα επιλέγοντας R=208, G=165, Β=16). Κάντε κλικ στο ΟΚ για να ολοκληρώσετε το εφέ.

Το αποτέλεσμα θα είναι περίπου αυτό