16 Ιαν 2007

Γρήγορη δημιουργία τρισδιάστατου κείμενου

ΒΗΜΑ ΠΡΩΤΟ: Ανοίξτε ένα έγγραφο σε κατάσταση λειτουργίας RGB και γεμίστε το με άσπρο χρώμα χρησιμοποιήστε το εργαλείο Type επιλέξτε πορτοκαλί χρώμα και δημιουργήσετε το κείμενο σας.

ΒΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ: πηγαίνετε στο μενού Layer, στην επιλογή Rasterize και επιλέξτε Type
πηγαίνετε Edit > Transform > Perspective τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού στο πάνω δεξιά σημείο ελέγχου του Perspective και σύρετε προς τα επάνω για να δημιουργήσετε ένα εφέ προοπτικής. Όταν το κείμενο σας μοιάζει με αυτό που εμφανίζεται στη εικόνα, πατήστε Return (PC: Enter) για να κλειδώσετε το μετασχηματισμό σας.







ΒΗΜΑ ΤΡΙΤΟ: Στην παλέτα Layers, δημιουργήστε ένα αντίγραφο του στρώματος του κειμένου σας σύροντας το στο εικονίδιο New Layer στο κάτω μέρος της παλέτας Layers. Πατήστε "d" για να ορίσετε μαύρο το χρώμα Foreground και κατόπιν πατήστε Shift-Option-Delete (PC: Shift-Alt-Backspace) για να γεμίσετε τους χαρακτήρες με μαύρο χρώμα. Κατόπιν, στην παλέτα Layers, σύρετε αυτό το στρώμα μαύρου κειμένου κάτω από το αρχικό στρώμα κειμένου.






ΒΗΜΑ ΤΕΤΑΡΤΟ: Σε αυτό το σημείο θα δημιουργήσετε το εφέ 3D. Κρατήστε πατημένα τα πλήκτρα Option-Command (PC: Alt-Control) και πατήστε το δεξί βέλος στο πληκτρολόγιο σας. Καθώς θα γίνεται αυτό, θα δείτε να εμφανίζεται το εφέ 3D. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι αναπαράγετε και κατά τον ίδιο τρόπο σπρώχνετε στη δεξιά μεριά το στρώμα του μαύρου κειμένου πολύ γρήγορα ξανά και ξανά. Στο παράδειγμα που εμφανίζεται εδώ, έχουν προστεθεί 20 στρώματα και χρειάστηκαν μόνο 5 δευτερόλεπτα. Μην ανησυχείτε για τα επιπλέον στρώματα, θα ασχοληθούμε με αυτά στο επόμενο βήμα.

ΒΗΜΑ ΠΕΜΠΤΟ: Στην παλέτα Layers, το αρχικό στρώμα του κειμένου (με το πορτοκαλί κείμενο) σας θα πρέπει να βρίσκεται πρώτο στη στοίβα των στρωμάτων. Κάντε κλικ πάνω στο εικονίδιο Eye που βρίσκεται στην πρώτη στήλη δίπλα από το στρώμα κειμένου για να κάνετε το στρώμα να μη φαίνεται. Κατόπιν, μεταβείτε στο κάτω μέρος της στοίβας στρωμάτων και κάντε το ίδιο με το στρώμα Background, αφήνοντας να φαίνονται μόνο τα 20 στρώματα μαύρου κειμένου.

ΒΗΜΑ ΕΚΤΟ: Δεξί κλικ στη παλέτα Layers και επιλέξτε Merge Visible για να συγχωνεύσετε τα 20 στρώματα κειμένου σε ένα. Τώρα μπορείτε να εμφανίσετε το στρώμα Background και το επάνω στρώμα με το πορτοκαλί κείμενο κάνοντας κλικ στην πρώτη στήλη που βρίσκεται δίπλα από αυτά, εκεί που εμφανιζόταν το εικονίδιο Eye.

ΒΗΜΑ ΕΒΔΟΜΟ: Αυτό το τελευταίο βήμα είναι προαιρετικό. Επειδή το εφέ 3D βρίσκεται ολόκληρο σε ένα στρώμα, κάντε κλικ σε αυτό και κατόπιν κάντε κλικ στο πλήκτρο Transparency στο πάνω μέρος της παλέτας Layers. Τώρα μπορείτε να σύρετε μια διαβάθμιση στο κείμενο σας για να δημιουργήσετε το εφέ που παρουσιάζεται εδώ (εγώ χρησιμοποίησα μια διαβάθμιση η οποία αρχίζει από σκούρο γκρι και καταλήγει σε ανοιχτό γκρι. Επίσης, πρόσθεσα και το εφέ drop shadow).

Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι περίπου αυτό