20 Ιαν 2007

Κεφάλι Βίδας

ΒΗΜΑ ΠΡΩΤΟ:
Ανοίξτε ένα έγγραφο στο οποίο θέλετε να δημιουργήσετε το εφε.



Δημιουργήστε ένα νέο στρώμα κάνοντας κλικ στο εικονίδιο New Layer στο κάτω μέρος της παλέτας Layers. Επιλέξτε το εργαλείο Elliptical Marquee, πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Shift και σχεδιάστε έναν κύκλο στο μέσο της εικόνα σας (θα δημιουργήσουμε ένα μεγάλο κεφάλι βίδας και θα το μικρύνουμε αργότερα για να πάρει το "φυσικό" του μέγεθος.)

ΒΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ:
Πατήστε G για να επιλέξετε το εργαλείο Gradient. Στο παράθυρο Gradient Picker της γραμμής επιλογών, επιλέξτε τη διαβάθμιση Foreground to Background (η πρώτη της επάνω σειράς). Πατήστε "d" και κατόπιν "x" για να κάνετε άσπρο το χρώμα του πρώτου πλάνου. Τώρα, στη γραμμή επιλογών, κάντε κλικ στη διαβάθμιση Radial (είναι το δεύτερο εικονίδιο από τα αριστερά). Κάντε κλικ λίγο μέσα από την αριστερή πλευρά της κυκλικής επιλογής σας και σύρετε προς τα δεξιά.




ΒΗΜΑ ΤΡΙΤΟ:
Αποεπιλέξτε πατώντας Command-D (PC: Ctrl-D). Δημιουργήστε ένα νέο κενό στρώμα κάνοντας κλικ στο εικονίδιο New Layer στο κάτω μέρος της παλέτας Layers. Επιλέξτε το εργαλείο Rectangular Marquee. Σχεδιάστε μια ψηλόλιγνη ορθογώνια επιλογή. Μην ασχοληθείτε ακόμα με το κεντράρισμά της στον κύκλο. Κάντε κλικ στο έγχρωμο κουτάκι Foreground, διαλέξτε ένα σκούρο γκρι χρώμα και γεμίστε την επιλογή σας με αυτό πατώντας Option-Delete (PC: Alt-Backspace).




ΒΗΜΑ ΤΕΤΑΡΤΟ:
Αποεπιλέξτε πατώντας•, Command-D (PC: Ctrl-D). Κλωνοποιήστε το στρώμα αυτό πατώντας Command-J (PC: Ctrl-J). Πατήστε "d" για να κάνετε μαύρο το χρώμα του πρώτου πλάνου και κατόπιν πατήστε Shift-Option-Delete (PC: Shift-Alt-Backspace) για να γεμίσετε το ορθογώνιο με μαύρο χρώμα. Στην παλέτα Layers, σύρετε το μαύρο αυτό στρώμα κάτω από το γκρι στρώμα και κατόπιν πατήστε "ν" για να επιλέξετε το εργαλείο Move. Πατήστε δυο φορές το πλήκτρο αριστερό βέλος του πληκτρολογίου για να μετακινήσετε το στρώμα κατά 2 εικονοστοιχεία προς τα αριστερά.

ΒΗΜΑ ΠΕΜΠΤΟ:
Πατήστε Command-J (PC: Ctrl-J) για να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο του στρώματος με το μαύρο ορθογώνιο. Πατήστε το γράμμα "x" για να κάνετε άσπρο το χρώμα του πρώτου πλάνου και κατόπιν πατήστε Shift-Option-Delete (PC: Shift-Alt-Backspace) για να γεμίσετε το ορθογώνιο σας με άσπρο χρώμα. Πατήστε "ν" για να επιλέξετε το εργαλείο Move και κατόπιν πατήστε τέσσερις φορές το πλήκτρο δεξί βέλος για να μετακινήσετε το άσπρο στρώμα δύο εικονοστοιχεία προς τα δεξιά της γκρι γραμμής.




ΒΗΜΑ ΕΚΤΟ:
Κάντε κλικ στο επάνω στρώμα (το στρώμα του γκρι ορθογωνίου) και κατόπιν πατήστε δυο φορές Command-Ε (PC: Ctrl-Ε) για να συγχωνεύσετε τα τρία αυτά στρώματα σ' ένα. Κατόπιν, με πατημένο το Ctrl κάντε κλικ στο στρώμα με τη σφαίρα και στο στρώμα που συγχωνεύσατε δεξί κλικ και επιλέξτε Link Layers για να συνδέσετε το επάνω στρώμα με το στρώμα της σφαίρας.

ΒΗΜΑ ΕΒΔΟΜΟ:
Μεταβείτε στο μενού Layer, επιλέξτε Align Linked και κατόπιν Horizontal Centers. Αυτό θα στοιχίσει τη γραμμή με τη σφαίρα. Είναι σημαντικό (για ένα επόμενο βήμα) να αποσυνδέσετε τα δύο στρώματα κάνοντας δεξί κλικ στα συνδεμένα Layers και επιλέξτε UnLink Layers.

ΒΗΜΑ ΟΓΔΟΟ:
Θα έχετε παρατηρήσει ότι η ορθογώνια γραμμή εκτείνεται πέρα από το επάνω και το κάτω μέρος της σφαίρας. Για να το διορθώσετε αυτό, με επιλεγμένο το Layer με την ορθογώνια γραμμή πατήστε Ctrl και κλικ στο Layer πηγαίνετε Edit > Free Transform και προσαρμόστε την ορθογώνια γραμμή στο στρώμα με τη σφαίρα όπως στην παρακάτω εικόνα.




Αποεπιλέξτε πατώντας Command-D (PC: Ctrl-D) και στην συνέχεια Command-Ε (PC: Ctrl-Ε) για να συγχωνεύσετε τα Layers με την ορθογώνια γραμμή και την σφαίρα.

ΒΗΜΑ ΕΝΑΤΟ:
Επιλέξτε Bevel and Emboss από το αναδυόμενο μενού Layer Styles στο κάτω μέρος της παλέτας Layers. Όταν εμφανιστεί το πλαίσιο διαλόγου, απλά αλλάξτε το πεδίο Style σε Pillow Emboss (το οποίο δίνει στο κεφάλι της βίδας μια ελαφρά βυθισμένη εμφάνιση) και κάντε κλικ στο ΟΚ. Πατήστε Command-T (PC: Ctrl-T) για να εμφανιστεί το πλαίσιο Free Transform. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Shift και σμικρύνετε το κεφάλι της βίδας. Επίσης, περιστρέψτε το λίγο.

ΒΗΜΑ ΔΕΚΑΤΟ:
Τώρα που έχετε ένα ολοκληρωμένο κεφάλι βίδας, πατήστε Return (PC: Enter) για να κλειδώσετε το μέγεθος και την περιστροφή. Για να δημιουργήσετε περισσότερα κεφάλια βίδας, κρατήστε πατημένα τα πλήκτρα Option-Command (PC: Alt-Control) και σύρετε το κεφάλι της βίδας για να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο. Μετακινήστε το στη θέση που θέλετε και κατόπιν εμφανίστε ξανά το πλαίσιο Free Transform και περιστρέψτε το λίγο για να του δώσετε τυχαία εμφάνιση. Επαναλάβατε τη διαδικασία αυτή για να δημιουργήσετε και άλλα κεφάλια βίδας στην εικόνα σας.

Το αποτέλεσμα θα είναι περίπου αυτό



Graffiti στην άσφαλτο

ΒΗΜΑ ΠΡΩΤΟ
Ανοίγουμε την εικόνα μας



ΒΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ
Δημιουργούμε ένα νέο κενό Layer επιλέγουμε το Brush Tool ρυθμίζουμε το μέγεθος της βούρτσας στο 20 και γράφουμε το κείμενο μας.




ΒΗΜΑ ΤΡΙΤΟ
Πηγαίνουμε Filter > Distort > Polar Coordinates επιλέγουμε Polar to Rectangular
συνεχίζουμε
Image > Rotate Canvas >90CW
Image > Adjustments > Invert
Filter > Stylize > Glowing Edges και ρυθμίζουμε
Width: 2
Brightness: 6
Smoothness: 5
Now apply this filter: Filter->Stylize->Wind και ρυθμίζουμε
Method: Wind
Direction: From the right

ΒΗΜΑ ΤΕΤΑΡΤΟ
Πηγαίνουμε
Image >Rotate Canvas >90CCW
Filter > Distort > Polar Coordinates και επιλέγουμε Rectangular to Polar
Filter->Sketch->Recticulation και ρυθμίζουμε
Density: 13
Foreground Level: 50
Background Level: 6
Χαμηλώνουμε το Opacity στο 90%

Το αποτέλεσμα θα είναι περίπου αυτό



Color Gradient Layer Filters

Ανοίγουμε την εικόνα που θέλουμε να εφαρμόσουμε το εφέ.



ΒΗΜΑ ΠΡΩΤΟ
Πηγαίνουμε Layer > New Fill Layer > Gradient και ρυθμίζουμε




Αλλάζουμε το Blending Mode του Gradient Fill σε Overlay
Το αποτέλεσμα θα είναι περίπου αυτό



Μπορείτε να ¨παίξετε¨ με τις ρυθμίσεις του Gradient Fill για να έχετε διαφορετικά αποτελέσματα.

Χρυσό κείμενο

ΒΗΜΑ ΠΡΩΤΟ:
Ανοίξτε ένα νέο έγγραφο οποιουδήποτε μεγέθους σε κατάσταση RGB. Κάντε κλικ στο εργαλείο Type και πληκτρολογήστε κείμενο. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Command (PC: πλήκτρο Ctrl) και κάντε κλικ μία φορά στο στρώμα Type στην παλέτα Layers για να δημιουργήσετε επιλογή γύρω από το κείμενο σας.

ΒΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ:
Μεταβείτε στο μενού Select και επιλέξτε Save Selection για να αποθηκεύσετε την επιλογή σας ως ένα κανάλι άλφα (Alpha Channel). Όταν εμφανιστεί το πλαίσιο διαλόγου, απλά κάντε κλικ στο ΟΚ. Πατήστε Command-D (PC: Ctrl-D) για να αποεπιλέξετε. Τώρα, διαγράψτε το στρώμα Type σέρνοντας το στο εικονίδιο των Απορριμμάτων στο κάτω μέρος της παλέτας Layers.

ΒΗΜΑ ΤΡΙΤΟ:
Πηγαίνετε στην παλέτα Channels (από το μενού Window, επιλέξτε Channels) και κάντε κλικ στο Alpha 1




Μεταβείτε στο μενού Filter, επιλέξτε Blur και κατόπιν Gaussian Blur. Πληκτρολογήστε 1 εικονοστοιχείο και κάντε κλικ στο ΟΚ για να εφαρμόσετε ένα ελαφρό θάμπωμα στο κανάλι αυτό. (Για εικόνες υψηλής ανάλυσης, δοκιμάστε ένα θάμπωμα τριών εικονοστοιχείων. Όσο μεγαλύτερο είναι το θάμπωμα, τόσο περισσότερο φαρδύ θα εμφανιστεί το ανάγλυφο αργότερα.)



ΒΗΜΑ ΤΕΤΑΡΤΟ:
Επιστρέψτε στην παλέτα Layers και κάντε κλικ μία φορά στο στρώμα Background για να το ενεργοποιήσετε. Μεταβείτε στο μενού Filter, επιλέξτε Render και κατόπιν Lighting Effects. Όταν εμφανιστεί το ομώνυμο πλαίσιο διαλόγου, θα πρέπει να κάνετε μια μικρή αλλαγή. Στο κάτω μέρος της παλέτας όπου επιλέγετε το Texture Channel, επιλέξτε Alpha 1 από το αναδυόμενο μενού και κατόπιν κάντε κλικ στο ΟΚ.




ΒΗΜΑ ΠΕΜΠΤΟ:
Μεταβείτε στο μενού Image επιλέξτε Adjustments και κατόπιν Curves. Δημιουργήστε μια καμπύλη που μοιάζει με αυτή της εικόνας




κάντε κλικ στο ΟΚ.

ΒΗΜΑ ΕΚΤΟ:
Μεταβείτε στο μενού Select και επιλέξτε Load Selection. Όταν εμφανιστεί το πλαίσιο διαλόγου, επιλέξτε Alpha 1 από το αναδυόμενο μενού Channel και κάντε κλικ στο ΟΚ. Η ενέργεια αυτή φορτώνει μια επιλογή γύρω από το κείμενο σας, αλλά θα παρατηρήσετε ότι είναι πολύ μικρή για να περικλείσει όλο το ανάγλυφο κείμενο. Μεταβείτε στο μενού Select, επιλέξτε Modify και κατόπιν Expand.

ΒΗΜΑ ΕΒΔΟΜΟ:
Όταν εμφανιστεί το πλαίσιο διαλόγου Expand, πληκτρολογήστε 3 και κάντε κλικ στο ΟΚ για να επεκτείνετε την επιλογή σας κατά 3 εικονοστοιχεία (αν 3 εικονοστοιχεία είναι πολλά ή λίγα, επιλέξτε Undo και δοκιμάστε έναν μικρότερο ή μεγαλύτερο αριθμό ο στόχος είναι να επιλέξετε μέχρι την ακμή του ανάγλυφου).




ΒΗΜΑ ΟΓΔΟΟ:
Πατήστε Shift-Command-J (PC: Shift-Control-J) για να τοποθετήσετε το επιλεγμένο κείμενο σε δικό του στρώμα. Στην παλέτα Layers, κάντε κλικ στο στρώμα Background για να γίνει το ενεργό στρώμα. Πατήστε Command-Α (PC: Ctrl+A) για να γίνει Επιλογή όλων και κατόπιν πατήστε Delete (PC: Backspace). Αποεπιλέξτε πατώντας Command-D (PC: Ctrl+D). Κάντε κλικ στο στρώμα του κειμένου σας, επιλέξτε Drop Shadow από το αναδυόμενο μενού Layer Styles στο κάτω μέρος της παλέτας Layers και κάντε κλικ στο ΟΚ.




ΒΗΜΑ ΕΝΑΤΟ:
Τέλος, επιλέξτε Color Overlay από το αναδυόμενο μενού Layer Styles στο κάτω μέρος της παλέτας Layers. Στο πλαίσιο διαλόγου, αλλάξτε το Blend Mode σε Overlay και κατόπιν κάντε κλικ στο έγχρωμο κουτάκι και επιλέξτε ένα χρυσό χρώμα (εγώ δημιούργησα ένα χρυσό χρώμα επιλέγοντας R=208, G=165, Β=16). Κάντε κλικ στο ΟΚ για να ολοκληρώσετε το εφέ.

Το αποτέλεσμα θα είναι περίπου αυτό



Glamour Photo

ΒΗΜΑ ΠΡΩΤΟ
Ανοίγουμε την εικόνα που θέλουμε



ΒΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ
Κάνουμε ένα αντίγραφο το αρχικό μας layer και Filter > Blur > Gaussian blur ρυθμίζουμε το radius στα 3px
αλλάζουμε το layer mode σε Overlay.

ΒΗΜΑ ΤΡΙΤΟ
Για δεύτερη φορά δημιουργούμε ένα νέο αντίγραφο του αρχικού μας layer και Filter > Blur > Smart Blur ορίζουμε τις τιμές
Radius > 3.0
Τhreshold > 25.0
Quality > low
Mode > normal
αλλάζουμε το layer mode σε Luminosity

Το αποτέλεσμα θα είναι περίπου αυτό



Εφέ πάγου

ΒΗΜΑ ΠΡΩΤΟ
Ξεκινήστε με το κείμενο σε ένα απλό background. Εδώ χρησιμοποιήθηκε ένα πλακάτο μπλε Background ώστε να φαίνονται καλύτερα τα εφέ.



Μετά θα προσθέσουμε μερικά Layer Styles στο Layer του κειμένου Layer > Layer Style > Blending Options
Ρυθμίστε την αδιαφάνεια του γεμίσματος Fill Opacity στο 0




ΒΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ
Με επιλεγμένο το Layer του κειμένου ρυθμίστε όπως στις παρακάτω εικόνες





Κάντε Duplicate το Layer ώστε να έχετε δύο Layer με κείμενο.
Ανοίξτε τα Layer Styles στο Duplicated Layer.
Αλλάξτε την υφή σε Satin Pattern και βάλτε Scale περίπου 150 αυτό θα κάνει την υφή του κειμένου μας να μοιάζει πάγος με ραγίσματα.



Το κείμενο σας σε αυτό το σημείο θα πρέπει να μοιάζει με αυτό



ΒΗΜΑ ΤΡΙΤΟ
Τώρα θα προσθέσουμε ένα ακόμα Layer για να κάνουμε την παγωμένη κορυφή.
Κάντε Duplicate ξανά το Layer με το κείμενο και θα έχετε σύνολο τρία Layers κειμένου.
Σε αυτό το καινούργιο layer απενεργοποιήστε όλα τα εφέ.
Βάλτε το Fill Opacity στο 100 και αλλάξτε το χρώμα του κειμένου σε άσπρο.
Πατήστε το πλήκτρο Q key για να μπείτε στην κατάσταση Quick Mask και χρησιμοποιήστε μια Normal βούρτσα με απαλές άκρες βάψτε την περιοχή που θέλετε να φαίνεται παγωμένη, στο παράδειγμα έβαψα το επάνω μέρος του κειμένου.
Βγείτε από την κατάσταση Quick Mask πατώντας πάλι Q και κάντε Inverse την επιλογή σας Shift-Ctrl-I ή Select > Inverse.
Βάλτε Layer Mask χρησιμοποιώντας την επιλεγμένη περιοχή πατώντας το παρακάτω εικονίδιο



ΒΗΜΑ ΤΕΤΑΡΤΟ
Στο τρίτο Layer κειμένου με την Layer Mask επιλέξτε το Thumbnail της μάσκας.
Αυτό θα σας δώσει την ικανότητα να κάνετε ενέργειες στη μάσκα κι όχι στο layer.
Εφαρμόστε το φίλτρο Filter > Distort > Ocean Ripple δύο φορές στη μάσκα βάλτε χαμηλό μέγεθος στο Ripple Size και στο Magnitude υψηλό περίπου 15.
Το κείμενο σας σε αυτό το σημείο θα πρέπει να μοιάζει με αυτό



ΒΗΜΑ ΠΕΜΠΤΟ (προαιρετικό)
Προσθέστε ένα νέο κενό layer.
Επιλέξτε μια βούρτσα με το κατάλληλο μέγεθος για τη βάση ενός σταλακτίτη. Εδώ χρησιμοποιήσαμε σκληρή στρογγυλή βούρτσα με μέγεθος 9.
Πηγαίνετε στο παράθυρο με τις βούρτσες (F5) και βάλτε το Brush Control στο Fade. Στο minimum diameter εγώ έβαλα 30 εξαρτάται από το μέγεθος του κειμένου γι αυτό δοκιμάστε 30 κι αν σας βγει κοντός ή μακρύς ο σταλακτίτης αλλάξτε την τιμή.



Στο κενό Layer ξεκινήστε να σχεδιάζετε γραμμές σε σχήμα σταλακτίτη χρησιμοποιώντας την βούρτσα που ορίσαμε παραπάνω. Επειδή χρησιμοποιήσαμε την επιλογή Fade η βούρτσα θα συρρικνώνεται κι έτσι θα είναι ευκολότερος ο σχεδιασμός.
Αντιγράψτε τα Layer Styles από το δεύτερο Layer κειμένου και κάντε τα επικόλληση στο Layer με τους σταλακτίτες.



Το κάθε Layer παραμένει Layer κειμένου οπότε μπορείτε να αλλάξετε το κείμενο σας η τις ρυθμίσεις στα φίλτρα.

Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι περίπου αυτό



Ferrari Text

Ανοίγουμε ένα νέο έγγραφο με διαστάσεις 500x235 pixels
*αν δεν έχετε την γραμματοσειρά που θα χρησιμοποιήσουμε μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ

ΒΗΜΑ ΠΡΩΤΟ

Στο Foreground Color ορίζουμε χρώμα 450000
Στο Background Color ορίζουμε χρώμα FE0000
Με το Gradient Tool γεμίζουμε το έγγραφο μας όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα




ΒΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ

Δημιουργούμε ένα νέο Layer παίρνουμε το Polygonal Lasso Tool και κάνουμε μια επιλογή όπως της εικόνας




Πατάμε D και μετά X για να έχουμε στο Foreground Color άσπρο χρώμα και στο Background Color μαύρο χρώμα.

Με το Gradient Tool γεμίζουμε την επιλογή μας όπως της εικόνας



Αλλάζουμε το Blending Mode του Layer σε Linear Dodge και το Opacity το μειώνουμε σε 23%


ΒΗΜΑ ΤΡΙΤΟ
Δημιουργούμε ένα νέο Layer παίρνουμε το Horizontal Type Tool επιλέγουμε την γραμματοσειρά Ferro Rosso και ρυθμίζουμε
font style: Regular
font size: 126
anti-aliasing method: Smooth
Left align text
color: EFFAFE
γράφουμε το κείμενο μας και με το εργαλείο Move Tool το προσαρμόζουμε περίπου στο κέντρο της εικόνας μας.

ΒΗΜΑ ΤΕΤΑΡΤΟ
Με επιλεγμένο το Layer του text πηγαίνουμε Add a Layer Style στο κάτω μέρος της παλέτας των Layers
Στο παράθυρο που θα ανοίξει επιλέγουμε
Drop Shadow και ρυθμίζουμε




Inner Glow και ρυθμίζουμε




Bevel and Emboss και ρυθμίζουμε



Bevel and Emboss Contour και ρυθμίζουμε



Στην επιλογή Contour κάνουμε κλικ στο κόκκινο υπογραμμισμένο κουτάκι θα ανοίξει ο Contour Editor ρυθμίζουμε όπως στην εικόνα



Το αποτέλεσμα θα είναι αυτό



Εφαρμογή υφής σε εικόνα προσώπου

Την τεχνική αυτή ίσως την έχετε ακούσει με το όνομα Displacement Map επειδή χρησιμοποιεί το φίλτρο Displace του Photoshop για να απεικονίσει μια υφή ενός αντικειμένου πάνω σ' ένα άλλο αντικείμενο. Η τεχνική αυτή είναι αρκετά δημοφιλής και ευτυχώς είναι εύκολη στην εφαρμογή της αν και φαίνεται ως αποτέλεσμα πολλών ωρών εργασίας.

ΒΗΜΑ ΠΡΩΤΟ:
Ανοίξτε την εικόνα στην οποία θέλετε να εφαρμόσετε την υφή. Στο παράδειγμα μας χρησιμοποιούμε μια φωτογραφία προσώπου και πρόκειται να εφαρμόσουμε υφή στο δέρμα του.



ΒΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ:
Δημιουργήστε ένα αντίγραφο της εικόνας σας πηγαίνοντας στο μενού Image και επιλέγοντας Duplicate. Κατόπιν, μεταβείτε στο μενού Image, επιλέξτε Mode και κατόπιν Grayscale για να μετατρέψετε το αντίγραφο της εικόνας σε ασπρόμαυρη εικόνα με αποχρώσεις του γκρι.

ΒΗΜΑ ΤΡΙΤΟ:
Μεταβείτε στο μενού Filter, επιλέξτε Blur και κατόπιν Gaussian Blur. Εφαρμόστε ένα θάμπωμα 2 εικονοοτοιχείων στην ασπρόμαυρη εικόνα και κάντε κλικ στο ΟΚ. (Σημείωση: 2 εικονοστοιχεία είναι αρκετά για εικόνες χαμηλής ανάλυσης, π.χ. 72 ppi για εικόνες υψηλής ανάλυσης, π.χ. 300 ppi, δοκιμάστε ένα θάμπωμα 4 ή 5 εικονοστοιχείων.) Τώρα, μεταβείτε στο μενού File και αποθηκεύστε την θαμπωμένη ασπρόμαυρη εικόνα. Ονομάστε το αρχείο "Map" και αποθηκεύστε το στη μορφή του Photoshop (με κατάληξη .psd). Αυτό είναι το αρχείο που θα χρειαστούμε όταν θα εφαρμόσουμε το φίλτρο Displace.

ΒΗΜΑ ΤΕΤΑΡΤΟ:
Ανοίξτε την εικόνα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ως υφή. Χρησιμοποιήστε το εργαλείο Move για να σύρετε την εικόνα αυτή επάνω από την αρχική σας εικόνα.




ΒΗΜΑ ΠΕΜΠΤΟ:
Πατήστε Command-Α (PC: Ctrl-A) για να δημιουργήσετε μια επιλογή γύρω από ολόκληρη την εικόνα. Κατόπιν, μεταβείτε στο μενού Filter, επιλέξτε Distort και κατόπιν Displace. Όταν εμφανιστεί το πλαίσιο διαλόγου Displace, πληκτρολογήστε 10% στα πεδία Horizontal Scale και Vertical Scale. Στην περιοχή Displacement Map επιλέξτε Stretch To Fit και στην περιοχή Undefined Areas επιλέξτε Repeat Edge Pixels. Κάντε κλικ στο ΟΚ.

ΒΗΜΑ ΕΚΤΟ:
Όταν κάνετε κλικ στο ΟΚ θα εμφανιστεί το πλαίσιο διαλόγου "Open File" για να επιλέξετε ένα displacement map. Εντοπίστε την ασπρόμαυρη εικόνα που αποθηκεύσατε νωρίτερα (στο τρίτο βήμα), κάντε κλικ στο πλήκτρο Open και το φίλτρο Displace θα χρησιμοποιήσει αυτή την εικόνα για να αντιστοιχήσει την υφή. Θα δείτε την εικόνα που προκύπτει να καμπυλώνεται ελαφρά όταν εφαρμόζετε το φίλτρο, αλλά για να δείτε το πλήρες εφέ θα πρέπει να γίνει ακόμα κάτι.

ΒΗΜΑ ΕΒΔΟΜΟ:
Στην επάνω αριστερή γωνία της παλέτας Layers, αλλάξτε το Blend mode του στρώματος της υφής σε Soft Light για να φαίνεται η υφή σαν να είναι ζωγραφισμένη επάνω στο δέρμα του προσώπου. Παρατηρήστε ότι η υφή ακολουθεί τις καμπύλες του προσώπου σαν τατουάζ. Αν η μίξη Soft Light σας φαίνεται πολύ απαλή, δοκιμάστε την επιλογή Overlay ή ακόμα και την Multiply για ένα σκουρότερο εφέ. Χαμηλώστε την αδιαφάνεια (Opacity) του στρώματος αν το εφέ είναι πολύ έντονο. Για να ολοκληρώσετε το εφέ, στο στρώμα της υφής χρησιμοποιήστε το εργαλείο Eraser με ένα μικρό πινέλο με σκληρές ακμές για να διαγράψετε το εφέ επάνω από τα μάτια, τα χείλη και τα μαλλιά ώστε να εμφανίζεται μόνο επάνω στο δέρμα.

Το αποτέλεσμα θα είναι περίπου αυτό



Ψηφιακό λουλούδι

ΒΗΜΑ ΠΡΩΤΟ
Ανοίγουμε ένα νέο έγγραφο 500x500 pixels και το γεμίζουμε με μαύρο χρώμα.
Επιλέγουμε το Pen Tool και δημιουργούμε μια επιλογή όπως στην παρακάτω εικόνα.



ΒΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ
Δημιουργούμε ένα νέο Layer CTRL+click στο Layer Shape 1 που δημιουργήθηκε όταν κάναμε την επιλογή με το Pen Tool για να κάνουμε μια επιλογή γύρο από το σχήμα μας.
Στην συνέχεια επιλέγουμε το νέο Layer πηγαίνουμε Edit > Stroke το ρυθμίζουμε στα 2 pixels και άσπρο χρώμα και αποεπιλέγουμε.



Κλείνουμε το ματάκι δίπλα από το Layer Shape 1
Επιλέγουμε το Eraser Tool και με μια μαλακή βούρτσα σβήνουμε το δεξί μέρος της επιλογής.



ΒΗΜΑ ΤΡΙΤΟ
Πρέπει να προσέξετε το Layer να είναι σε RGB Color αν δεν είναι μπορείτε να το αλλάξετε από Layer > Mode > RGB Color
Πηγαίνουμε Layer > Layer Style > Gradient Overlay και ρυθμίζουμε τα χρώματα όπως στην παρακάτω εικόνα



Κάνουμε ένα αντίγραφο του Layer πηγαίνουμε Filter > Blur > Gaussian Blur ρυθμίζουμε το radius σε 4 η 5 pixels και αντιγράφουμε το Layer με το Gaussian Blur άλλες 2 φορές ώστε να έχουμε 3 Layers με το Gaussian Blur
Στη συνέχεια επιλέγουμε με πατημένο το Ctrl τα 3 αυτά Layers και με δεξί κλικ επάνω τους επιλέγουμε Merge



ΒΗΜΑ ΤΕΤΑΡΤΟ
Αντιγράφουμε το ενωμένο Layer και πηγαίνουμε Edit > Free Transform και προσαρμόζουμε όπως στην παρακάτω εικόνα



Δημιουργούμε ακόμα ένα αντίγραφο και προσαρμόζουμε όπως στην παρακάτω εικόνα



Επιλέγουμε τα 3 τελευταία Layers και με Ctrl+G τα κάνουμε ένα Group με δεξί κλικ στο Group επιλέγουμε Duplicate Group
Στο νέο Group πηγαίνουμε Edit > Free Transform > Flip Horizontal και έχουμε το παρακάτω αποτέλεσμα.



ΒΗΜΑ ΠΕΜΠΤΟ
Ανοίγουμε ένα ένα τα Group για να δούμε τα Layers και με πατημένο το Ctrl και κλικ επάνω τους δημιουργούμε μια επιλογή στο λουλούδι



Με επιλεγμένο το λουλούδι δημιουργούμε ένα νέο κενό Layer
Στο νέο κενό Layer γεμίζουμε την επιλογή με άσπρο χρώμα και τοποθετούμε το Layer κάτω από τα Group Layers



Στο Layer με το άσπρο χρώμα πηγαίνουμε Layer > Layer Style > Gradient Overlay και ρυθμίζουμε τα χρώματα όπως στην παρακάτω εικόνα



Με μια μαλακή στρογγυλή βούρτσα διαγράψτε το ανώτερο μέρος αυτού του στρώματος και στις πλευρές.



ΒΗΜΑ ΕΚΤΟ
Δημιουργούμε ένα νέο Layer και μια μαλακή στρογγυλή βούρτσα με χρώμα f08c2c βάφουμε όπως στην παρακάτω εικόνα




Πηγαίνουμε Filter > Blur > Gaussian Blur και ρυθμίζουμε το radius τόσο όσο θα μας ικανοποιεί το αποτέλεσμα.
Δημιουργούμε ακόμα ένα νέο Layer με μια μαλακή στρογγυλή βούρτσα με χρώμα άσπρο βάφουμε όπως στην παρακάτω εικόνα



Εδώ αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και παίξτε με τις επιλογές η τα φίλτρα του Photoshop ώστε να έχετε ένα αποτέλεσμα που θα σας ικανοποιεί.
Εγώ προσάρμοσα λίγο κορεσμό των χρωμάτων με μια μαλακή βούρτσα έβαλα μερικές λάμψεις στο επάνω μέρος του λουλουδιού δημιούργησα το κλαδί του (το οποίο θα φτιάξουμε σε ένα άλλο tutorial) και είχα το παρακάτω αποτέλεσμα.